úterý 8. ledna 2013

Ukládání internetových stránek do PDF - 2


Intenetová stránka http://www.web2pdfconvert.com/

Převod internetové stránky do PDF pomocí tlačítka v prohlížeči je perfektní a pohodlný způsob, jak zpřístupnit internetovou stránku offline. Pro uživatele, kteří nemohou nebo nechtějí instalovat doplňky do jejich oblíbeného prohlížeče, existuje také řešení a to v podobě internetové stránky http://www.web2pdfconvert.com. Tuto adresu je možné zadat do libovolného prohlížeče mimo jiné také v androidu. Dále je nutné vložit do požadovaného textového pole odkaz internetové stránky, kterou budeme chtít převést a stiskneme tlačítko "Convert to PDF".

Web2PDF Convert
Internetové prostředí Web2PDF Convert

Tímto způsobem  lze údajně převést až 30 stránek za měsíc bezplatně pomocí webu nebo emailu. Pokud bychom chtěli převádět opravdu neomezené množství stránek musíme se stát členy a zaplatit poplatek 199 USD a získáme doživotní přístup a pokročilým nastavením, možností odstranění reklam, vytvoření až dalších 20 členství zdarma a další výhody. Mimo tohoto poplatku jsou nabízeny ještě další dva druhy členství. O trochu levnější je pak účet Premium za 149 USD, který je umožňuje také neomezené převádění internetových stránek do PDF, avšak neobsahuje například vytváření dalších 20 členství. Vzhledem k tomu, že tuto cenu zaplatíte jednou za život, tak mi to nepřijde příliš mnoho, a pokud využíváte tento způsob často, tak si myslím, že se vyplatí.

Tvůrci webu jistě uvítají možnost vložení odkazu nebo tlačítka na svoje webové stránky, kterou lze nalézt na této adrese http://www.web2pdfconvert.com/pdf-button. Dále je možné vložit web2pdfconvert jako rozšíření pro CMS Joomla, WordPress nebo pro prohlížeče Chrome, Firefox, Internet Explorer. Jak tento doplněk funguje po vložení na webové stránky jsem ještě neměl možnost vyzkoušet, ale v prohlížečích dělá přesně to co po něm požadujeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat