neděle 6. ledna 2013

Blokování reklam v prohlížeči 2

Opera

Internetový prohlížeč opera je velice rychlý a stabilní (nepadá ani při opravdu velkém množství záložek). Stejně tak jako prohlížeče v minulém dílu i opera umí zobrazovat internetové stránky bez reklam pomocí rozšíření. Pokud nepoužíváte nejnovější verzi prohlížeče Opera, budete ji muset aktualizovat. Je to velice jednoduché. Prohlížeč se sám přihlásí o aktualizaci a pak stačí ji jen stáhnout a nainstalovat a můžeme začít hledat doplňky. To získáme tak, že klikneme na tlačítko "Opera" v levém horním rohu a vybereme volbu Rozšíření -> Získat rozšíření.

Vybral jsem rozšíření AdBlock, které mám již vyzkoušené v prohlížeči Chrome, o kterém jsem psal již v minulém dílu. Pokud instalace proběhne bez problémů zobrazí záložka s následujícím obsahem:

Instalace AdBlock pro Operu
Děkovná stránka po správné instalaci
Pro správnou funkci je nutné prohlížeč Opera restartovat. Bohužel AdBlock neumí zablokovat všechnu reklamu. Některé reklamy je potřeba zablokovat ručně a to nejlépe pomocí kontextové nabídky, kde vyberte položku AdBlock, která obsahuje dvě položky:
  • Blokovat tuto reklamu - Zablokuje prvek na který jsme klikly pravým tlačítkem. POZOR: Pokud kliknete na prvek, který není reklama, AdBlock ho také zablokuje.
  • Blokovat reklamu na této stránce - Zobrazí dialog "Blokování reklamy" a při kliknutí na reklamní banner reklama zmizí ze stránky. Až budeme mít zablokovanou nežádoucí reklamu, zrušíme dialogové okno "Blokování reklamy".
Další díly:
Blokování reklam v prohlížeči

Blokování reklam v prohlížeči 3 - AdBlock
Blokování reklam v prohlížeči 4 - AdBlock Plus

Žádné komentáře:

Okomentovat