čtvrtek 10. ledna 2013

Stahování videa z youtube v Mozilla Firefox

Easy YouTube Video Downloader 6.7


 Tento doplněk lze nahradit dvěma doplňky, které jsou popisovány ve článku Stahování videa z youtube v Mozilla Firefox 2.

Tento doplněk je v současné době nefunkční. O důvodu se dozvíte v článku Easy YouTube Video Downloader je podvod.

Na serveru www.youtube.com je obrovské množství videí a v současné době  filmů a nejen zahraničních, ale také českých. Dokonce jsem na youtube nalezl i takové filmy a především dokumenty, které jsem nikde jinde nenašel (například na uloz.to, share-rapid.cz a podobně). Jak už to tak bývá, nejsme vždy připojeni k internetu, a přesto se chceme na takový film podívat. Není nic jednoduššího než si ho stáhnout z www.youtube.com do svého počítače.

K tomuto účelu slouží v prohlížeči Mozilla Firefox rozšíření Easy YouTube Video Downloader, které vloží pod video tlačítko "Download" s možnostmi stažení. 

tlacitko
Tlačítko Easy Youtube Downloader

Rozšíření obsahuje velký výběr z možností stažení, například hudební soubor MP3, video soubor ve formátu FLV, MP4, M4A a další. V současné době je práce s Easy YouTube Video Downloader velice jednoduchá. Stačí pouze vybrat formát souboru, který se po převedení začne stahovat. Rozšíření funguje naprosto spolehlivě, až na výjimky. Například nelze převádět opravdu dlouhá videa do MP3, ale stažení v MP4 nebo FLV není žádný problém. Jedná se především o dlouhé DJ mixy nad jednu hodinu.

Občas se stane, že tlačítko doplňku není dostupné. To je zpravidla způsobeno aktualizací Prohlížeče. Pokud se tak stane je nutné také znovu nainstalovat doplněk a můžeme stahovat dále. Dokonce se mi podařilo při psaní tohoto článku odchytit požadavek na aktualizaci samotného rozšíření. Klikněte na odkaz "Upgrade Now" a můžete stahovat videa.

Aktualizace
Požadavek na aktualizaci

Několik screenshotů Easy YouTube Video Downloader:

Video a youtube downloader
Takto vypadá video a tlačítko "Download", které je ve spodní části obrázku
Nabídka možností
Nabídka formátů souborů na které lze video převést

Příprava pro stahování
Pod videem se zobrazí informace o tom, že bylo převedení videa dokončeno a stahování proběhne brzy.

Předpokládám, že sem vložím ještě podobné doplňky pro jiné prohlížeče například Google Chrome nebo pro Operu.

Žádné komentáře:

Okomentovat