pondělí 7. ledna 2013

Ukládání internetových stránek do PDF - 1

Web2PDF pro Chrome, Opera, Firefox

Ukládání internetové stránky na disk lze provést například pomocí nabídky pro Firefox (Soubor->Uložit stránku jako) nebo v prohlížeči Opera (Opera->Stránka->Uložit jako) nebo ve všech prohlížečích pomocí klávesové zkratky <CTRL>+<S>. Tato možnost není tak pěkná jako převod stránky do PDF, především proto, že je stránka uložena do jednoho souboru a složky s obsahem internetové stránky, jako jsou obrázky, bannery a podobně.

Web2PDF Convert a Web2PDF Converter

Tyto dva doplňky jsou k nalezení po heslem Web2PDF v seznamu doplňků pro prohlížeč Opera, Chrome, Mozilla Firefox.

Pro prohlížeč Chrome lze doplněk nalézt v Chrome Web Store, pro prohlížeč Opera v Opera AddOns a pro Mozilla Firefox zde. Po instalaci se na úrovni adresního řádku objeví následující ikona:

Ikona Web2PDF
Ikona Web2PDF

Po kliknutí na tuto ikonu se v prohlížeči Opera a Chrome zobrazí něco jako vyskakovací okno. Pomocí volby "Convert to PDF" bude převedena internetová stránka do PDF a bude nabídnuta volba pro uložení stránky již v PDF. Jediná nevýhoda je, že musíte počkat, až bude převod dokončen, protože při kliknutí na cokoliv jiného se převod do PDF zruší.Uložení je možné buď přímo na lokální disk volbou "Download PDF File" nebo lze převedenou stránku zobrazit pomocí Google Docs volbou "View in GoogleDocs" a následně můžeme uložit stránku do dokumentů Google.

Web2PDF Před převodem
Web2PDF: Před převodem do PDF
Web2Pdf Pruběh převodu
Web2PDF: Průběh převodu do PDF

Web2PDF hotovo
Web2PDF: Převedená stránka do PDF před stažením

V prohlížeči Mozilla Firefox se zobrazí po klinutí na ikonu (stejnou jako v předchozím případě) odkaz v nové záložce na již převedenou internetovou stránku, kde je možné zvolit uložení PDF na disk volbou "Download PDF" nebo uložení do GoogleDocs volbou "Save to Google Docs".

Web2PDF pro Mozilla Firefox
Web2PDF pro Mozilla Firefox
Toto rozšíření nemá žádné nastavení. Pouze takto jednoduchým způsobem převádí internetové stránky do PDF. Ačkoliv lze takto stáhnout téměř všechny stránky do jediného souboru PDF, nemusí být tento převod na 100%, protože se zpravidla nepřevádějí prvky typu reklamních bannerů, flash animací a podobně.

Žádné komentáře:

Okomentovat