středa 20. února 2013

Stahování videa z facebooku 1

Internetová stránka video.vsevjednom.cz

Způsobů stahování videa z facebooku je jistě více. Budu popisovat jeden, který si myslím, že by mohl fungovat téměř všude. Jak upozorňuje autor stránky video.vsevjednom.cz, je nutmé, aby video které budeme chtít stahovat bylo veřejné. Dále se lze dočíst, že video bude stahováno ve formátu .flv a pro převod do jiného formátu, například .avi, je nutné použít nějaké video converter.

Postup

Nejdříve zkopírujeme adresu odkazu videa do stahovače, klikneme na stáhnout a otevře se stránka, odkud je možné video jednoduše stáhnout přes místní nabídku (pravé tlačítko myši). Následné screenshoty obrazovky ukazují postup.

Příklad videa, které budeme chtít stahovat

Stahovač videa - do textového pole je potřeba vložit celý odkaz na video

Připraveno na stažení na disk

Vybraná položka v místní nabídce pokud chceme video uložit na disk

Zde je zpravidla potřeba vybrat cestu pro stažení videa a k názvu souboru přidat příponu flv
Následně bude video stažené do námi určené složky. Ještě před stisknutím potvrzovacího tlačítka je dobré si zvolit výstižný název souboru. V Prohlížeči Mozilla Firefox a Opera v linuxu je nutné zvolit příponu. Chrome si příponu zvolí automaticky. Ve Windows jsem testoval pouze v Mozilla Firefox, který zvolil příponu souboru automaticky a předpokládám, že Chrome a Opera si zvolí příponu rovněž automaticky.

V příštím dílu se podívám podrobněji na některé programy umožňující stahování videa z facebooku.

Žádné komentáře:

Okomentovat