neděle 11. srpna 2013

Na rychlo: Notebook s extrémě dlouhou výdrží

Konečně někdo přišel na to, že je kromě výkonu mobilního zařízení (v tomto případě notebooku) zajistit také dlouhou výdrž. Uznejte sami k čemu je mobil který musí být každej den na nabíječce a počítače ještě častěji.

Krásný notebook vyrobila kanadská společnost WeWi Telecommunications, který se chlubí tím, že může být bez nabíječky opravdu dlouho (rok a možná i déle). Na zadní straně monitoru jsou solární články, které slouží pro dobití baterie přibližně za 2 hodiny a na baterii může pracovat 8 až 10 hodin. Jen bych měl obavy o displej pokud bude notebook dobíjen na přímém slunci, ale třeba má i toto výrobce vyřešeno. Podle výrobce má být určen spíše pro vědce, ale je fakt, že pokud není potřeba obrovský výkon postačí i běžnému uživateli. Osobně bych si ho koupil a je škoda, že zatím není známo jestli se bude prodávat v ČR (doufám že ano). Vždyť technické specifikace (dvoujádrový procesor Intel Atom D2500 s taktem 1,86GHz, 4GB RAM, 320GB pevný disk) v poměru k ceně 350 USD je velice pěkný.

Zdroj novinky.cz: http://www.novinky.cz/internet-a-pc/hardware/310116-levny-notebook-se-bez-nabijecky-obejde-klidne-cely-rok.html

Žádné komentáře:

Okomentovat