středa 2. dubna 2014

Nová možnost platby na google play

Nakupování na Google Play bylo ještě nedávno možné pouze pomocí platební karty. Jak jsem se dočetl na diskusních fórech, někteří uživatelé obzvláště v České republice tuto možnost odmítají. Je to celkem pochopitelné, protože i já jsem to pochopil tak, že google má k dispozici číslo kreditní nebo debetní karty k účtu uživatele. Ovšem sdělovat tento druh osobních informací kdekoliv na internetu není zrovna nejlepší.

T-Mobile minulý týden zavedl platbu na Google Play z vyúčtování. Pokud jste tarifní zákazník T-Mobile, je to pro Vás ideální volba. Jsem jeden z těch lidí, kteří neradi sdělují číslo platební karty na internetu. Metodu platby pomocí vyúčtování T-Mobile jsem vyzkoušel a v tomto článku popíšu, jak vše probíhá. Následující obrázky zobrazují všechny potřebné kroky pro první nákup.

Obrázek 1 a 2 zobrazuje vyhledání placené aplikace. Obrázek 3 a 4 ukazuje jaké oprávnění aplikace vyžaduje pro svůj běh. Na obrázcích 5 až 11 je ukázáno jak probíhá první platba a zadání údajů pro platbu jako je telefonní číslo a adresa. Telefonní číslo na obrázku 8 bude vloženo automaticky, ale je dobré si jej zkontorlovat. Obrázek 12 a 13 zobrazuje potvrení platby ze strany google a T-Mobile a ostatní obrázky jsou ze spuštěné aplikace a toho jak to vypadá na Google Play. Pokud by trvalo ověřování operátora (obr. 7) delší dobu, je možné aplikaci Google Play vypnout a zapnout bez jakýchkoliv potíží. Může to být způsobeno přetížením nebo krátkodobým výpadkem sítě.


1. Vyhledání aplikace


2. Výběr placené aplikace, kde je místo tlačítka pro stažení cena

3. Základní požadavky aplikace na oprávnění

4. Kompletní seznam požadavků na oprávnění aplikace



5. Po přijetí oprávnění aplikace je zobrazena cena



6. Po přijetí ceny jsou zobrazeny platební metody. Zde je potřeba vybrat položku "Povolit fakturaci operátora T-Mobile"

7. Ověřování účtu operátora



8. Vyplnění formuláře pro faktuaci T-Mobile


9. Potvrzení zadaných údajů pro fakturaci (Telefonní číslo bude předvyplněno podle sim karty)

10. Smluvní podmínky (1. část)

11. Smluvní podmínky (2. část)

12. Potvrzení úspěšné platby

13. Potvrzující SMS o platbě


14. Spuštěný placený program


15. Je možné nějakou dobu aplikaci zkoušet s možností vrácení peněz.

16. Takto vypadá nainstalovaná aplikace v obchodě Google Play

Žádné komentáře:

Okomentovat