úterý 5. listopadu 2013

LinuxAlt, konference nejen o linuxu

linuxalt logo

Ve dnech 2.11.2013 a 3.11.2013 se na FIT VUT v Brně konala konference o Open source, otevřených technologií a samozřejmě o linuxu. Na své si přišli především fandové novinek ze světa IT. Celá akce byla rodělena do tří částí. Přednášková v jejímž průběhu byly představeny různé Open source projekty a posluchači se mohli seznámit s různými programy, hardwarem a činnostmi v této oblasti. Velice oblíbená byla 3D tiskárna, o níž bude některý z dalších článků. Souběžně s přednáškami probíhaly dvouhodinové bloky workshopů, kde se posluchači naučili s s nějakým nástrojem (3D modelovací nástroj blender) nebo si mohli také něco naprogamovat například v QML.

linuxalt
Přednáška Miro Hrončoka o novinkách v 3D tisku
Poslední asi nejoblíenější (alespoň podle mě) část byla warm-up párty a middle párty. Tyto dvě párty sloužily hlavně jako setkání účastníků, organizátorů a známých lidí z oblasti linuxu.

pivovar starobrno
Akce byla v Brně tak část akce byla prohlídka pivovaru Starobrno
sudy
A že bylo v sobotu co pít :-)

Organizátoři akce byly Liberix o.p.s zabývající propagací a podporou svobodných informačních technologíí. LVB (Linux v Brně) organizující setkání linuxových nadšenců v Brně vznikl původně za účelem pořádání konference LinuxAlt. Partnery akce byly například FIT VUT, RedHat, skHosting.eu, root.cz, cz.nic a další. S představiteli se bylo možné sejít. Nakonec každého dne byla rozdána bohatá tombola.

Žádné komentáře:

Okomentovat